4 europeiska städer att besöka via rälsen

10.08.2021

4 europeiska städer att besöka i höst

Reserestriktionerna som vi har levt med under ett och ett halvt år har runt om i världen äntligen börjat släppas och många har ett uppdämt behov av att åter ge sig ut och resa. Så varför inte göra det via tåg? När du reser på marken så missar du inte sträckan i mellan resmålen och gör din resa både intressantare och klimatsmart. Här kommer 4 tips på städer som du enkelt kan ta dig till via järnvägsrälsen.

  • Hamburg

Ett perfekt weekendresemål som inte alls har fått den uppmärksamhet som den förtjänar. Här vimlar det av restauranger, affärer och kulturupplevelser. Staden räknas även som en av Europas vackraste och omges av den mäktiga floden Elbe som mynnar ut i Nordsjön.

Tysklands näst största stad kan du enkelt ta dig till via Köpenhamn. Från Malmö går tågen över bron i stort sätt hela tiden, och du behöver inte hålla koll på någon tidtabell. Utan att bara gå till Malmö C, Triangeln eller Hyllie så kommer ett tåg som tar dig till Köpenhamn inom en kvart. Om du bor i Göteborg kan du ta ett Öresundståg direkt till Köpenhamn. Eller varför inte mellanlanda i Malmö först för lite sightseeing? Bor du i Stockholm så kan du faktiskt också ta ett direkttåg till Danmarks huvudstad. SJ kör hela vägen men det är ju också trevlig med en paus i Malmö. Väl i Köpenhamn finns direkttåg till Hamburg som du kan boka via https://www.bahn.com/en, Deutsche Bahns officiella hemsida. En bra sak att känna till är att hemsidan är på tyska (även om en engelsk version finns), detta innebär att du bör skriva in städernas namn på tyska, så Köpenhamn blir Kopenhagen.

Bild hämtad här: https://pixabay.com/sv/photos/hamburg-speicherstadt-kontorhaus-1340004/
Bild hämtad här: https://pixabay.com/sv/photos/hamburg-speicherstadt-kontorhaus-1340004/
  • Berlin

Tysklands huvudstad bjuder på ett unikt utbud av konst och kultur men också ett unikt och spännande uteliv och restauranger. Många städer kallas "Lilla Berlin" eller "Nya Berlin" men det finns bara ett original.

Till Berlin tar du dig lättast med det nattåg som Snälltåget kör. På detta sätt kan du gå på i Malmö eller Stockholm och vakna upp i Berlins hjärta. Det har aldrig varit bekvämare att resa. Vill du ha ett billigare alternativ så kan du åka buss från Malmö eller Köpenhamn. En av aktörerna som erbjuder detta är Flixbus.

Bild hämtad här: https://pixabay.com/sv/photos/oberbaum--bron-valv-solnedg%c3%a5ng-4699765/
Bild hämtad här: https://pixabay.com/sv/photos/oberbaum--bron-valv-solnedg%c3%a5ng-4699765/
  • Wien

Ja, faktiskt du kan ta dig relativt enkelt till Österrikes huvudstad via tåg och njuta av den fantastiska arkitekturen och de lyxiga kaféerna. Smidigast är att ta nattåget från Hamburg som du bokar via https://www.oebb.at/, Österrikes officiella tågbolag.

https://pixabay.com/sv/photos/slott-belvedere-wien-arkitektur-2003867/
https://pixabay.com/sv/photos/slott-belvedere-wien-arkitektur-2003867/
  • München

Tysklands tredje största stad och Bayerns huvudstad är mycket mer än den årliga Oktoberfest som märkligt nog firas i september. Här finns arkitektur, museum, shopping men glömt inte bort att besöka staden fantastiska parker som Englischer Garten.

Till München tar du dig på samma sätt som till Wien. Detta är ett av tågstoppen innan du anländer till Wien.

https://pixabay.com/sv/photos/m%c3%bcnchen-kvinna-kyrka-bayern-2863539/
https://pixabay.com/sv/photos/m%c3%bcnchen-kvinna-kyrka-bayern-2863539/


  • Köpenhamn

Ja, Danmarks huvudstad förtjänar faktiskt en egen plats på denna lista. Köpenhamn är ett av mina personliga favoritresmål. Här finns ett enormt utbud med allt som du kan önska dig. Ett tips här att skippa Strᴓget och istället bege dig till lite mindre turistiga delar av staden. Sätt dig på en uteservering med en hantverksöl i hippa Kødbyen, utforska gatorna i glassiga Østerbro, njut av den kulturella mixen i bohemiska Nørrebro eller strosa i min personliga favoritstadsdel Vesterbro. Glömt inte heller att besöka de vackra parkerna och att hälsa på HC Andersen på Assistens Kirkegård.

https://pixabay.com/sv/photos/kv%c3%a4ll-k%c3%b6penhamn-danmark-moln-hus-4746326/
https://pixabay.com/sv/photos/kv%c3%a4ll-k%c3%b6penhamn-danmark-moln-hus-4746326/
© Alla rättigheter reserverade 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!